یک متخصص زنان و زایمان با اشاره به مزایای فراوان شیردهی هم برای مادر و هم نوزاد، گفت: بهترین زمان برای آغاز شیردهی مادر به نوزاد همان یک ساعت اول بعد از زایمان است.

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر طراوت فاخری به مناسبت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر(۱۰ تا ۱۶ مرداد) با بیان اینکه پس از زایمان به دلیل هورمون‌هایی که در بدن مادر تشریح می‌شود پروسه آزاد شدن شیر نیز آغاز می‌شود، افزود: بسیار مهم است که در ساعات اولیه پس از زایمان، چه سزارین و چه زایمان طبیعی، شیردهی مادر به نوزاد آغاز شود.

وی افزود: مایعی که در ساعات اولیه بعد از زایمان ترشح می‌شود و آغوز یا کلستروم نام دارد، مایعی غلیظ و البته کم حجم است که ظاهر آن با شیر کمی تفاوت دارد، اما برای سلامت نوزاد بسیار مفید است. این مایع مواد غذایی و ایمنی فراوانی برای سلامت شیرخوار به همراه دارد و شیرخوار را در برابر بسیاری از عفونت‌ها محافظت می‌کند. به علاوه این مایع حاوی مقادیر بالای پروتئین است و به تدریج به شیر معمولی مادر تبدیل می‌شود.

این متخصص زنان و زایمان از شیر مادر نیز به عنوان بهترین ماده غذایی برای شیرخوار یاد کرد و گفت: شیر مادر نوزادان را در برابر بسیاری از عفونت‌های ویروسی تنفسی و گوارشی، عفونت روده، اسهال و استفراغ و… مقاوم می‌کند. به علاوه کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند رشد بهتر و ضریب هوشی بالاتری هم دارند.

فاخری معتقد است، پروتئین‌های موجود در شیر مادر کمک بسزایی به تقویت سیستم ایمنی نوزادان می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: مطالعات ثابت کرده مرگ ناگهانی شیرخوار که گاهی حین خواب رخ می‌دهد، در نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، کمتر است.

این متخصص زنان و زایمان از مزایای شیردهی برای مادران هم یاد کرد و ادامه داد: شیردهی به کنترل وزن مادران کمک بسزایی می‌کند و مادرانی که شیردهی دارند معمولا وزن اضافه‌ای که در دوران زایمان داشته‌اند را زودتر از دست داده و به وزن طبیعی برمی‌گردند.

به گفته فاخری، شیردهی در بلندمدت ریسک سرطان سینه و رحم را نیز در مادران به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

وی با بیان اینکه مادران نباید به بهانه‌های مختلف از جمله کم بودن میزان شیر، نوزاد را از آن محروم کنند، یادآور شد: حجم و کیفیت شیر ارتباطی هم به وزن مادر ندارد و توصیه می‌شود مادران به هر اندازه که شیر دارند حتما نوزاد را از آن بهره‌مند کنند.

این متخصص زنان و زایمان افزود: تنها در برخی موارد خاص مثلا کودکانی که به گالاکتوز حساسیت دارند، ممکن است برای مصرف شیر مادر با مشکل مواجه شوند.

منبع: ایسنا